Spremni za dolazak sportista

Izvor: Blic, 19.Jun.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremni za dolazak sportista

Kad je pre tri godine Beograd dobio organizaciju 25. Letnje Univerzijade, delovalo je da ima puno vremena da spreme sportski tereni, realizuju projekti bezbednosti, zaštite, transporta, pripremi smeštaj i ishrana za deset hiljada gostiju. Sada je ostalo samo 11 dana do najvećeg sportskog događaja ove godine, pripreme su u završnoj fazi i prema najavama organizatora, sve je spremno za početak.



Kompanija „Telekom Srbija” pružila je IT i telekomunikacionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podršku. Najsavremeniji servisi, bazirani na postojećoj, ali i novoizgrađenoj infrastrukturi, biće na usluzi gostima Univerzijade, a nakon Igara ostaće kao vredan legat građanima Srbije. Izgrađeno je više od 600 kilometara novih optičkih vlakana koja povezuju sve objekte i borilišta koji će se koristiti tokom takmičenja. Kako bi sve besprekorno funkcionisalo tokom Studentskih igara, kompanija „Telekom Srbija” obezbedila je IT i telekomunikacionu podršku za informacioni sistem koji se sastoji od podsistema za prikupljanje rezultata, akreditaciju, bezbednost, realizaciju TV prenosa, brzi pristup Internetu i fiksnu telefoniju.

- Infrastruktura izgrađena uoči Univerzijade i imaće svoju primenu i po završetku ovog događaja i funkcionisaće kao integralni deo postojeće telekomunikacione mreže. Učesnici i organizatori imaće priliku da prvi, premijerno koriste nove servise „Telekom Srbije” kao što su „IP centreks” i „IP telefon”. Posebno je značajno što će svi ovi servisi uskoro biti dostupni i drugim korisnicima širom Srbije - najavila je Jelena Stojanović, direktor Funkcije za marketing i prodaju „Telekom Srbije”.

Svaka od soba Univerzitetskog naselja opremljena je najsavremenijom opremom.

Svi učesnici moći će da koriste paket usluga fiksne telefonije koji se zasniva na principu pripaid plaćanja tako da se fiksni račun u svakom trenutku može dopuniti kupovinom vaučera za dopunu. Osim toga, u sobama će im biti dostupan ADSL, a moći će i da odaberu najpogodniji paket IPTV. Prepaid kartice „mts", koje omogućavaju pozive ka inostranstvu po jedinstvenoj ceni, biće daleko povoljnije od roaming usluge stranih operatora. U ponudi će se naći i „Data prepaid" kartice za mobilni internet.

Za potrebe prijavljivanja delagacija - učesnica Univerzijade, „Telekom Srbija" je razvio korisnički portal takmičenja. Tokom trajanja Igara, učesnicima će 24 sata na raspolaganju biti i „Call centar", kao istureni stepen „Call centra" „Telekoma Srbija" - pozivom na broj 9818 moći će da se informišu o rasporedima takmičenja, prevozu do borilišta, ali i o turističkoj ponudi Beograda.

Suveniri na kioscimi

Prva garnitura suvenira sa znakom Univerzijade stigla je u prodavnice „Štampe". Već prvog dana, majice, kačketi, privesci, upaljači, olovke, termosi, ventilatori i drugi proizvodi sa znakom maskote „Srbe", izazvali su veliko interesovanje kod Beograđana.

Ulaznice u prodaji

Karte za sva sportska takmičenja tokom Univerzijade od juče su u prodaji. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici „Beogradske arene" (Severni ulaz), po ceni od 100 i 200 dinara, a svi koji žele mogu i rezervisati karte putem sajta www.tickets.rs. Ulaz je slobodan za takmičenja u fudbalu (sve utakmice osim finala), streličarstvu, skokovima u vodu i tenisu (osim na terenima kompleksa MGM) Posetioci stariji od 65 godina, studenti i đaci moći će uz ličnu kartu, indeks i đačku knjižicu besplatno da gledaju sva takmičenja.

O bezbednosti brine 6.000 policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će više od 6.000 policajaca obezbeđivaće Univerzijadu.

On je na radnom sastanku načelnika uprava i komandanata jedinica, rekao da je policija spremna i da će „najveću pažnju posvetiti zaštiti javnog reda i mira, antiterorističkom delovanju, zaštiti učesnika i bezbednosti saobraćaja”. Ministar i rukovodstvo MUP-a, juče su obišli i Komandno - operativni centar u koji će se slivati svi podaci vezani za bezbednost takmičara i gostiju i iz koga će se rukovoditi akcijama policije, a dešavanja na ulicama i u blizini borilišta kontrolisaće se preko 60 najsavremenijih sigurnosnih kamera. Dačić je apelovao na građane da imaju razumevanje za pooštrene bezbednosne procedure, kao što su kontrola saobraćaja i osoba koja ulaze na borilišta tokom Univerzijade.

Prpadnici MUP će obezbeđivati sve takmičare, osim izraelskih i američkih koji dolaze sa svojim obezbeđenjem.

A. Ž. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.