Spremni smo za sve ishode, ali se nadamo dogovoru

Izvor: B92, 06.Avg.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spremni smo za sve ishode, ali se nadamo dogovoru"

Brisel -- Evropska komisija spremna je da narednih nedelja razgovara sa Velikom Britanijom o Bregzitu, rekla je danas portparolka EK.

Ona je dodala da se Komisija nada da će se izbeći izlazak Britanije bez dogovora, ali da je EU spremna i za takav ishod, prenosi Rojters. "Komisija ostaje dostupna narednih nedelja ako Ujedinjeno Kraljevstvo želi da razgovara i pojasni svoju poziciju detaljnije", rekla je ona na konferenciji za novinare.

Dogovor koji su postigli Brisel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i bivša britanska premijerka Tereza Mej u novembru parlament u Londonu odbio je tri puta.

Ona je dodala da scenario o izlasku bez dogovora nije željena opcija Brisela, kao i da je postignut dogovor "najbolji mogući" te da se o njemu ne može ponovo pregovarati.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU spremna za razgovor sa Britanijom, kao i za svaki ishod

Izvor: RTV Pink, 07.Avg.2019, 00:12

Evropska komisija spremna je da narednih nedelja razgovara sa Velikom Britanijom o Bregzitu, rekla je danas portparolka EK.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.