Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2020, 13:21

Spremna privremena kovid bolnica na Šumadija sajmu

Privremena kovid bolnica koja je formirana u julu u hali Šumadija sajma, biće vraćena u funkciju, rekla je Beti članica Štaba i Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović.

Damnjanovć je rekla da će odluku o radu ove bolnice doneti sutra gradski krizni štab.

Ona je rekla i da je privremena kovid bolnica namenjena za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, koji će izlaziti iz Kliničkog centra i čekati negativan PCR test. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Pun kapacitet privremene kovid bolnice je 200 ležajeva, a postavljena su 154 ležaja.

Ove sedmice je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Kragujevcu, a od ponedeljka do subote registrovano je 149 novoobolelih od kovida-19.

Potvrđeno je da ima i zaraženih korisnika i zaposlenih u Gerontološkom centru u Kragujevcu.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac u kućnoj izolaciji je 347 osoba.

Petoro u Moravičkom okrugu zaraženo koronavirusom

U Moravičkm okrugu u poslednja 24 sata korona virus potvrđen je kod petoro ljudi od 73 testiranih, saopštio je danas Radni tim za praćenje koronavirusa u Čačku.

Koronavirusom su zaražene dve osobe iz Čačka i tri iz Gornjeg Milanovca, dok u ostalim opštinama Moravičkog okruga - Ivanjici i Lučanima nije bilo novozaraženih.

U protekla 24 sata sa kovid odeljenja Opšte bolnice u Čačku su otpuštena dva pacijenta, a nije bilo prijema novih, pa je na tom odeljenju ostalo 11 pacijenata.

U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice u poslednja 24 sata pregledano je 15 osoba sa simptomima kovid infekcije, navodi se u saopštenju Radnog tima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.