Spreman nacrt Zakona o ugostiteljstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spreman nacrt Zakona o ugostiteljstvu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pripremilo je Nacrt posebnog Zakona o ugostiteljstvu čiji je cilj, kako piše na sajtu ministarstva, smanjenje sive ekonomije u ugostiteljstvu.

Ministarstvo će do 20. juna održati javne rasprave o Nacrtu zakona o ugostiteljstvu, a planirano je da se održi i nekoliko okruglih stolova na kojima će se razgovarati o problemima i stanju na tržištu turizma.

Predlogom zakona trebalo bi da se uvede centralni informacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sistem u oblasti ugostiteljstva i turizma koji će biti jedinstven sistem koji sadrži sve podatke o pružaocima usluga smeštaja i objektima za smeštaj.

Uređuje se i prikupljanje, držanje, obrada i korišćenje podataka o ličnosti, prava i zaštita prava građana čiji se podaci prikupljaju i obraduju, a takođe, predloženim nacrtom se propisuje da će se svako izdavanje smeštaja na period kraći od 30 dana smatrati pružanjem ugostiteljskih usluga smeštaja.

Novina je i da se predlaže ukidanje dosadašnje obaveze pružanja usluga preko posrednika, zatim, paušalno plaćanje boravišne takse i druge olakšice.

U periodu trajanja javne rasprave biće održana i sednica Nacionalnog saveta za razvoj turizma koji će razmatrati i izjasniti se o predlogu zakonskog rešenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Javne rasprave o Zakonu o ugostiteljstvu

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2018

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pripremilo je nacrt Zakona o ugostiteljstvu čiji je cilj, kako piše na sajtu ministarstva, smanjenje sive ekonomije u ugostiteljstvu...Ministarstvo će do 20. juna održati javne rasprave o tom zakonu, a planirano je da se održi i nekoliko okruglih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.