Sprečen šverc srebra

Izvor: RTS, 17.Sep.2012, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen šverc srebra

Na graničnom prelazu Gradina carinici sprečili krijumčarenje više od 12 kilograma srebra čija je vrednost procenjena na oko 862.000 dinara.

Carinici su, u saradnji sa graničnom policijom na prelazu Gradina, sprečili pokušaj krijumčarenja 12.252 kilograma srebra, čija je vrednost procenjena na oko 862.000 dinara, saopštila je danas Uprava carina.

Srebro je otkriveno na izlazu iz Srbije u automobilu marke ''be-em-ve'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nemački državljanin turske nacionalnosti.

Detaljnim pregledom automobila carinici su otkrili da se u gepeku u plastičnoj vreći za transport skija krije i plastični neseser sa neprijavljenom robom - tri srebrne poluge ukupne težine 3.533 grama, 3.603 grama lomljenog srebra, srebrne kašike ukupne težine 522 grama, 1.932 grama jubilarnih srebrnjaka žute boje, 1.769 grama jubilarnih srebrnjaka bele boje i 893 grama pretopljenog srebra.

Prekršajni sud u Dimitrovgradu je, s obzirom da se radi o stranom državljaninu, po hitnom postupku izrekao novčanu kaznu i zaštitnu meru oduzimanja robe, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pokušali ilegalno da uđu u Srbiju

Izvor: B92, 18.Sep.2012, 14:58

Preševo -- Carinici su noćas na graničnom prelazu Preševo sprečili dvojicu ilegalnih emigranata da pređu granicu, saopštila je Uprava carina...Iračanin i Iranac su pronađeni u kamionu mađarskih registarskih tablica koji se iz Grčke kretao ka Italiji i kojim je upravljao državljanin Grčke...Vozač...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.