Sporazumi sa Rusijom, Rumunijom...

Izvor: B92, 20.Feb.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazumi sa Rusijom, Rumunijom...

Skupština Srbije potvrdila je više sporazuma među kojima je Sporazum vlada Srbije i Ruske Federacije o readmisiji.

Takođe, potvrđeni su sporazumi o saradnji u slučaju katastrofa, kao i o otvaranju tri nova granična prelaza na srpsko-rumunskoj državnoj granici.

Poslanici su glasali i za potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Belorusije o saradnji u borbi protiv kriminala, kao i Memorandum o razumevanju o institucionalnom okviru inicijative za prevenciju i spremnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u slučaju katastrofa za region Jugoistočne Evrope (2013).

Ratifikovani su i sporazumi vlada Srbije i Mađarske o saradnji i uzajamnoj pomoći u slučaju katastrofa.

Skupština je potvtdila i tri sporazuma vlada Srbije i Rumunije o otvaranju tri međunarodna granična prelaza na srpsko-rumunskoj držvanoj granici.

Reč je o graničnim prelazima Jaša Tomić - Fenj, Vrbica - Valkanj i Nakovo - Lunga na srpsko-rumunskoj državnoj granici.

Potvrđivanjem sporazuma završeno je glasanje, a Skupština je usvojila i Zakon o oružju i municiji i izmene Zakona o zaštiti od požara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.