Sporazum s BiH o granici je dobar

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sporazum s BiH o granici je dobar"

Zagreb -- Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da sporazum o granici s Bosnom i Hercegovinom nije "idealan, ali da jeste dobar".

Milanović je rekao da je "realno očekivati" da se novac za Pelješki most dobije od EU jer je to važan projekat i za samu Uniju.

Milanović je gostujući na HTV rekao da sporazum o granici sa BiH nije idealan, ali da se njime rešava pitanje granice od hiljadu kilometara.

"Čini mi se da neki destruktivno rade protiv toga. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Verujem da je taj sporazum dobar i nije ga predsednik Franjo Tuđman potpisao jer je bio stari čovek koji je odlazio, nego zato što je znao zašto je dobar", rekao je Milanović, izražavajući žaljenje što "s druge strane ne nailazi na prave sagovornike".

Osvrćući se na proteste hrvatskih seljaka koji traju već dve nedelje, Milanović je rekao kako seljaci protestuju "samo kad je loša godina".

On je rekao da prošle godine, kad je otkupna cena pšenice bila 1,50 kuna (0,2 evra) za kilogram, seljaci nisu protestovali.

"Kad je tržište dobro - novac u džep, kad nije - tu je država", kazao je Milanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.