Sporazum nije privatan dogovor

Izvor: Glas javnosti, 18.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum nije privatan dogovor

Radovan Karadžić je juče izjavio da sporazum o imunitetu nije bio njegov privatni razgovor sa Ričardom Holbrukom, već da je američki diplomata radio u ime stalnih članica Saveta bezbednosti UN i Kontakt grupe.

Karadžić je ponovio nekoliko puta da to nije bio njegov unilateralni dogovor sa SAD i Holbrukom, već da je sve što je radio američki diplomata vodilo ka nekoj rezoluciji i zaključku Saveta bezbednosti UN.

Prema Karadžićevim rečima, taj sporazum je bio izvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << patnji njegove porodice, njegovih prijatelja, Republike Srpske i Srbije, a on je proteklih 13 godina proveo kao „mrtav čovek“.

Tema jučerašnje rasprave bila je izmenjena optužnica čije je podnošenje tužilac Alan Tiger, tokom Karadžićevog ponovljenog pojavljivanja u sudnici, najavio za kraj ovog meseca.

Karadžić je na drugom pojavljivanju 29. avgusta, kao i prilikom prvog stupanja pred sud, odbio da se izjasni o optužnici, pa je sudija Jan Bonomi njegovo ćutanje protumačio kao negiranje krivice.

Važeća optužnica u 11 tačaka tereti Karadžića po principu individualne i komandne odgovornosti za genocid i saučesništvo u genocidu u Srebrenici i drugim opštinama u BiH, istrebljenje, ubistva, hotimično lišavanje života, progon, deportaciju, nehumana dela, protivpravno terorisanje civila i uzimanje talaca od 1992. do 1995.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.