Sporazum Veletržnice i Merkase

Izvor: RTS, 06.Mar.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum "Veletržnice" i "Merkase"

Potpisan sporazum o saradnji između "Veletržnica Begrad" i "Merkase", vodećeg lanca veletržnica u Španiji. Očekujemo veću ponuda na veletržnicama i unapređenje saradnje sa ratarima, rekao Siniša Mali.

U Skupštini grada Beograda potpisan je Memorandum o razumevanju između "Veletržnice Beograd" i vodećeg španskog lanca veletržnica "Merkasa", koja će na različite načine pomoći unapređenje rada beogradskih veletržnica.

Predsednik Privremenog organa Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siniša Mali rekao je da se sporazumom formalizuje saradnja dve firme, kako bi u što kraćem roku španski partner preneo svoje iskustvo, znanje i način rada, čime bi poslovanje beogradske "Veletržnice" bilo unapređeno.

"Merkasa" je vodeći lanac veletržnica u Španiji. Najveća se nalazi u Madridu, a dnevno je poseti 22.000 kupaca, dok se godišnje proda oko dve milijarde tona robe. Lanac posluje u oko 30 zemalja širom sveta.

Mali je naveo da je cilj da beogradska "Veletržnica" iskoristi španski model po kojem će se povezati poljoprivredne proizvođače i maloprodajne objekte.

"Očekujemo u narednom periodu da se kroz unapređenje poslovanja poveća ponuda na veletržnicama i da se kroz razgovore sa poljoprivrednicima unapredi i njihovo poslovanje", rekao je Mali.

Međunarodni direktor "Merkase" Andres de Pando Asensi rekao je da je ta firma raspoložena da podeli svoje bogato iskustvo sa partnerima u Beogradu.

"Stvorili smo mrežu od 23 veletržnice, izgradili logističku podršku, imamo jako dobru saradnju sa 1.300 distributera na malo i pokrivamo čitav prehrambeni lanac - od proizvođača pa do trpeze", rekao je Asensi i dodao da sarađuje sa više od 500.000 poljoprivrednih proizvođača.

To je doprinelo i da Španija bude značajan proizvođač poljoprivrednih proizvoda, ali i izvoznik, rekao je Asensi.

Direktorka "Veletržnica Beograd" Nataša Putnik rekla je da je potpisivanje memoranduma prvi korak ka tome da to preduzeće postane najveći distributivni centar u regionu.

"Merkasa predstavlja veliku poruku da smo interesantni za ulaganje, da će se napraviti veliki posao u narednom periodu", rekla je Putnik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.