Sporazum Srbije i bečke klinike što pre

Izvor: Studio B, 22.Avg.2013, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum Srbije i bečke klinike što pre

Austrijski stručnjak za transplataciju srca kod dece Andres Cukerman kaže da je AKH klinika u Beču spremna da što pre potpiše sporazum o saradnji sa Srbijom.

Austrijski stručnjak za transplantaciju srca kod dece Andres Cukerman izjavio je u četvrtak da nijedno bolesno dete koje je pregledao u Srbiji ne mora da bude podvrgnuto transplantaciji u roku od nekoliko nedelja i da će jedno od njih u septembru biti upućeno na ispitivanja u univerzitetsku AKH kliniku u Beču.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Cukerman je, na konferenciji za novinare u Univerzitetskoij dečijoj klinici u Beogradu, rekao da je AKH klinika u Beču spremna da sa Srbijom što pre potpiše sporazum o saradnji, koji bi omogućio da deca iz Srbije, kojoj je neophodna transplantacija srca, budu stavljena na listu te klinike i da budu tretirana kao i austrijski pacijenti. 

"Taj sporazum treba da potpišu AKH klinika u Beču, Srbija i Eurotransplant, ali ne mogu da vam kažem kada će to biti urađeno", rekao je Cukerman na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovala i srpska ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović. 

Austrijski stručnjak, jedan od najpriznatijhih za oblast transplantacije srca kod dece u svetu, rekao je da bi taj sporazum trajao dve godine i da bi omogućio da deca iz Srbije, kojoj treba transplantacija srca odu na AKH kliniku u Beču i da cena njihovog lečenja bude mnogo niža nego što je trenutno. 

Austrijski stručnjak je pregledao lekarsku dokumentaciju osmoro dece i razgovarao sa njihovim roditeljima i poručio im da su deca dobro pripremljena i da je jako važno da transplantacije budu urađene ni prerano ni prekasno, već da treba izabrati pravi momenat.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Lečenje dece u bečkoj klinici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2013

Austrijski stručnjak za transplantaciju srca kod dece Andres Cukerman izjavio je danas da nijedno bolesno dete koje je pregledao u Srbiji ne mora da bude podvrgnuto transplantaciji u roku od nekoliko nedelja i da će jedno od njih u septembru biti upućeno na ispitivanja u univerzitetsku AKH kliniku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.