Spomenik zahvalnosti Francuskoj išaran sprejom

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik zahvalnosti Francuskoj išaran sprejom

Donji deo Spomenika zahvalnosti Francuskoj na beogradskom Kalemegdanu uvijen je u najlon, jer se pretpostavlja da je natpis precrtan crnim sprejom.

Crnim sprejom na zahvalnost Francuskoj: Oskrnavljen spomenik na Kalemegdanu (foto): https://t.co/S6McLLcpik преко @rs_sputnik

Oko spomenika je primećeno i povećano prisustvo komunalne policije, piše beogradska "Politika".

Spomenik na kojem je ispisana posveta zahvalnosti postavljen je 11. novembra 1930. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << godine u znak prijateljstva, uzajamne pomoći i saradnje Srbije i Francuske tokom Prvog svetskog rata.

Spomenik je obmotan najlonom nakon skandala u nedelju, u Parizu, na ceremoniji povodom 100 godina od završetka Velikog rata, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao predstavnik zemlje koja je pobedila i podnela velike žrtve u Prvom svetskom ratu sedeo u trećem redu na tribini preko puta drugih svetskih i lidera iz regiona.

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini izvinio se srpskom narodu i predsedniku Vučiću zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti u Parizu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Očišćen Spomenik zahvalnosti Francuskoj (FOTO)

Izvor: Mondo, 13.Nov.2018

Grafiti na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj danas su očišćeni zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje su primenjene prilikom njegove obnove, saopšteno je iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda... U saopštenju se navodi da se 12. novembra desio incident kada je na nedavno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.