Špirić: Niko ne treba da se svađa zbog mene

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Apr.2015, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špirić: Niko ne treba da se svađa zbog mene

SARAJEVO - Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH, rekao je da nema nikakvog razloga za svađe u vezi s formiranjem zajedničke parlamentarne komisije za nadzor nad OBA i da je dovoljno poštovati Poslovnik i zakon.

"Ne vidim razlog da se iko svađa zbog mene. O zajedničkoj komisiji postoji prijedlog kolegijuma oba doma, jer su to komisije oba doma, i taj usaglašeni prijedlog je trebalo da bude predmet izjašnjavanja Predstavničkog i Doma naroda. Nažalost, Kolegij >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Predstavničkog doma je promijenio sastav jedne komisije, u koju sam bio predložen i ja, ne konsultujući drugi dom", upozorio je Špirić.

Navodeći da je to stvorilo probleme, Špirić je rekao da će komisija biti izabrana kada parlamentarna većina ispoštuje snagu političkih partija, Poslovnik i zakon.

"Slučajno je moje ime tu, ovdje je u pitanju snaga SNSD-a, a ne Nikole Špirića", rekao je on.

Komentarišući izjave o mogućem sukobu interesa jer njegov sin radi u OBA, istakao je da postoji način da se to utvrdi i da sam ne bi išao u sukob.

Poslanik SDS-a Aleksandra Pandurević kazala je danas da se, s obzirom na to da je Špirić rekao da je spreman da prvi ponudi da se preispita njegova imovina, nada da će podržati zakon o preispitivanju porijekla imovine svih funkcionera, koji je SDS već predlagao i da će ga ponovo predložiti.

"Mogu obećati da će se svi političari, uključujući i Špirića, naći na udaru da dokažu kako su stekli enormnu imovinu", rekla je Pandurevićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.