Špindeleger: Beč priprema istorijski susret Dačića i Tačija

Izvor: Blic, 14.Jun.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špindeleger: Beč priprema "istorijski susret" Dačića i Tačija

Austrijski zvaničnici veliku pražnju pridaju predstojećem zajedničkom učešću srpskog i kosovskog premijera, Ivice Dačića i Hašima Tačija, u nedelju na Evropskom forumu Vahau u samostanu Getvajg.

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izvinio se danas poslanicima u austrijskom parlamentu što nije prisustvovao jučerašnjoj sednici skupštine posvećenoj povlačenju austrijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojnika iz mirovne misije UN na Golanu.

On je kazao, prenosi APA, da nije mogao da dođe na sednicu zbog "priprema 'istorijskog susreta' premijera Srbije I Kosova, koji će se održati predstojećeg vikenda".

Evropski forum Vahau, koji zajedno organizuju po 18. put Narodna partija Donje Austrije i Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, a koji će ove godine biti pod motom "Izvan krize – obrisi nove Evrope", posebnu pažnju posvećuje učešću Dačića i Tačija.

Kako se ističe u Beču, njihovo učešće biće "vrhunac" dvodnevnog skupa.

Predsednica Evropskog foruma Vahau Barbara Ssvarc je, u saopštenju, najavljujući da će u nedelju učestvoavti Dačić, Tači i ministri spoljnih poslova Rumunije i Makedonije, Titus Korlatean i Nikola Poposki, ocenila da se ovaj "skup pokazao ponovo kao platforma za diskusiju o velikim temema budućnostI Evrope".

Evropski forum Vahau održava se svake godine od 1995, nakon što je Austrija pristupila EU, a razgovara se o evropskim temama, pre svega onima koje se tiču regionalne i susedske politike.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Beč priprema "istorijski susret" Dačića i Tačija

Izvor: Akter, 14.Jun.2013

Austrijski zvaničnici veliku pražnju pridaju zajedničkom učešću srpskog i kosovskog premijera na Evropskom forumu Vahau

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.