Špijuni za ponos

Izvor: RTS, 18.Okt.2010, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špijuni za ponos

U Kremlju svečano uručena najviša državna odlikovanja grupi ruskih špijuna koji su letos uhapšeni u Americi, a potom proterani u Rusiju.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev nagradio je najvišim državnim odlikovanjima nekoliko pripadnika Spoljne obaveštajne službe (SVR), među kojima su i oni koji su radili u Sjedinjenim Američkim Državama i koji su letos proterani.

Službenicima SVR-a odlikovanja su danas svečano uručena u Kremlju, između ostalih, i obaveštajcima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su radili u SAD i u julu se vratili u Rusiju, izjavila je Natalija Timakova, pres sekretar predsednika Medvedeva.

Agencija RIA Novosti podseća da je krajem juna u SAD uhapšeno 10 osoba, a da su ruski državljani, koji su priznali da rade za interese Rusije, razmenjeni na bečkom aerodromu za četvoro ruskih državljana, ranije osuđenih na duže zatvorske kazne zbog špijunaže.

Moskva i Vašington saopštili su da incident nije uticao na planove resetovanja odnosa između SAD i Rusije. Kremlj nije emitovao snimke današnjeg uručenja odlikovanja agentima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.