Spasovski smenio Savet za filateliju, markica poništena

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 23:34

Spasovski smenio Savet za filateliju, markica poništena

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski je smenio čitav savet za filateliju, a markica sa slikom karte Nezavisne države Hrvatske je poništena.

Rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV).

On je rekao je da je razgovarao sa predsednikom Vlade Severne Makedonije, koji ga je informisao o koracima preduzetim nakon što je S. Makedonija povodom Dana pobede nad fašizmom izdala poštansku marku sa kartom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nezavisne Države Hrvatske (NDH) u proširenim granicama.

"Ja sam se pre dva sata čuo sa predsednikom Vlade Severne Makedonije i on mi je rekao da je smenio čitav Savet za filateliju i rukovodioca saveta, odnosno čoveka koji je odgovoran za filateliju makedonskih pošta. Markica je poništena, nije puštena u promet", rekao je Jaćimović.

"I srpski član Predsedništva BiH bio je u poseti Severnoj Makedoniji gde je imao konstruktivne razgovore i uputio poziv predsedniku te zemlje da poseti Donju Gradinu. Objavljivanjem ove markice neko je možda pokušao da naruši odnose BiH i Severne Makedonije. Mi nemamo otvorenih pitanja između dve države i siguran sam da će tako i ostati", rekao je on.

U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta Nezavisne Države Hrvatske.

Pošta Severne Makedonije izvinila se zatim zbog puštanja u upotrebu sporne poštanske marke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.