Spasimo život maloj Tijani: Pomozite da devojčica dobije novo srce!

Izvor: S media, 11.Dec.2012, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasimo život maloj Tijani: Pomozite da devojčica dobije novo srce!

Sedmogodišnja Tijana Ognjanović čeka novo srce. Učenica prvog razreda Osnovne škole „Ivo Andrić“ već šest godina se bori protiv teške bolesti. Maloj Tijani lekari su dijagnostikovali restriktivnu kardiomiopatiju i savetovali hitnu transplantaciju srca.



Brižni roditelji su, uz pomoć plemenitih ljudi, već sakupili sumu od 100.000 evra. Za operaciju je potrebno još 20.000 evra, a novi izdatak predstavlja četvoromesečni oporavak u austrijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bolnici koji košta 1.218 evra dnevno.


Porodica Ognjanović nedavno se vratila iz Beča, gde su Tijani obavljene neophodne analize.

- Tijana se dobro oseća, međutim lekari su nas upozorili da je njeno stanje trenutna reakcija na terapiju i da se može naglo pogoršati – kaže otac Neobjša Ognjanović. – Neophodno nam je bolničko lečenje, jer od velike doze lekova koju svakodnevno uzima detetu stradaju organi, pa bi situacija mogla da bude još gora...

Neplaćeno odsustvo za majku bolesne devojčice

U austrijskoj bolnici maloj Tijani potrebna je roditeljska pratnja. Kako je Tijanina mama Jelena Ognjanović zaposlena, a bolovanje ograničeno na mesec dana, poslodavac je spreman da izađe u susret, ali samo neplaćenim odsustvom.

Porodica Ognjanović nije u prilici da se odrekne svojih primanja, pa nerazumevanje poslodavca stvara dodatne probleme.

Zabrinuti roditelji oslanjaju se na humanost imućnijih i svih ljudi dobrog srca, pa je za sakupljanje priloga organizovana donatorska večera u hotelu „Moskva“ 18. decembra. Organizatori očekuju prisustvo kompanija i javnih ličnosti, koji će donirati novac za Tijanino novo srce.



S media/Telegraf

Foto: Fejsbuk

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.