Spasilački brodovi spasili 394 izbeglice u Mediteranu

Izvor: B92, 01.Avg.2021, 13:24

Spasilački brodovi spasili 394 izbeglice u Mediteranu

Dva humanitarna spasilačka broda izvukla su iz Sredozemnog mora 394 izbeglice koji su pokušali da prebegnu iz Afrike u Evropu.

Akcija u tuniskim teritorijalnim vodama, na oko 68 kilometara od severnoafričke obale, na plovnom putu i u blizini naftnih platformi, u kojoj su učestvovali jedan nemački i jedan francuski brod, trajala je punih šest sati, saznaje izveštač Rojtersa od jednog ocevica.

Jahta Nadir, iz nemačke nevladine organizacije ResK Šip, kasnije je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priskočila u pomoć i pružila poršku spasilačkoj akciji.

Za sada nije jasno ima li poginulih ili povređenih među izbeglicama koji su u pretrpanom drvenom čamcu pokušavali da se domognu Evrope, ali je potvrđeno da je čamac propuštao vodu i da je motor bio u kvaru.

Sa letnjim temperaturama i povoljnijim meteorološkim prilikama, povećao se i broj izbeglica koji pokušavaju da iz Libije i Tunisa prbegnu u Italiju i druge evropske zemlje.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije povezane sa UN, samo u ovoj godini je više od 1.100 ljudi koji su bežali od sukoba i siromaštva u Africi i na Bliskom istoku, nestalo u vodama Mediterana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Mediteranu spaseno skoro 400 migranata iz Afrike: Čamac im propuštao vodu, ne zna se ima li žrtava (FOTO)

Izvor: Blic, 01.Avg.2021

Dva humanitarna spasilačka broda izvukla su iz Sredozemnog mora 394 izbeglice koji su pokušali da prebegnu iz Afrike u Evropu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.