Spaseno 3.000 izbeglica na Sredozemlju

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseno 3.000 izbeglica na Sredozemlju

RIM - Oko 3.000 izbeglica, među kojima stotine žena i djece, spaseno je iz mora kod libijske obale, naveli su italijanska obalska straža i nevladina organizacija Ljekari bez granica.

"Tokom jako napornog dana ekipe Lekara bez granica i Moas-a (malteška humanitarna organizacija) su spasle 1.658 osoba. To nije trebalo da bude naš posao", navodi ta NVO na društvenoj mreži Tviter, a prenjeo je Index.hr.

Srijeda ipak nije rekordan dan, pošto je tokom nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ovog ljeta spaseno oko 4.000 ljudi.

Oko 113 dece, uglavnom iz Eritreje, od kojih tridesetak mlađih od pet godina, spaseno je na brodu "Feniks", koji su iznajmili Ljekari bez granica i Moas za pomoć izbjeglicama koji pokušavaju da preko Sredozemlja stignu do bolje budućnosti u Evropi.

Jedan drugi brod Ljekara bez granica je primio 993 osobe, među kojima više od 350 žena i 79 dece, prenosi Index.hr.

Italijanska obalska straža i vojna mornarica su objavili da su spasli ukupno 1.219 osoba.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.