Spas od vrućine na jezeru u Kačarevu

Izvor: RTS, 10.Avg.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spas od vrućine na jezeru u Kačarevu

Najlepše i najuređenije kupalište u okolini Pančeva je jezero u Kačarevu, na kome poslednjih 10 godina uživaju svi koji žive u okolini. Ispravnost vode kontroliše Zavod za javno zdravlje, a o čistoći brine Mesna zajednica.
Omiljeno mesto za kupanje meštana Pančeva i okolnih sela je jezero u Kačarevu.

Prostor gde je nekad bila deponija sada je lepo i uređeno kupalište, sa puno drveća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prirodnog hlada.
Postoji sva potrebna infrastruktura i spasilačka služba koja, srećom, nema mnogo posla.
Zavod za javno zdravlje redovno kontroliše ispravnost i tu je uvek sve besprekorno. Najčistije je od svih kupališta u okolini.
„Naša stručna služba JKP-a vrši tretiranja vode hlorom i algicidima, tako da je voda čista, druge kategorije, ispravna za kupanje", kaže Branko Bokun iz MZ Kačarevo.
Iako je ovog leta bilo mnogo kišnih dana, kupača ima, pogotovo na visokim temperaturama. Kad je more daleko, jezero pruža i zabavu i rashlađenje.
„Ja bih preporučio svim zaljubljenicima u prirodu, vodu, a nemaju mogućnosti da odu na more ili planinu, ovde će imati sve to, ali mnogo jeftinije", navodi Branko Bokun.
Do kraja leta na jezeru će biti raznih sportskih i kulturnih dešavanja, a prvo naredno je republičko takmičenje u krosu duatlonu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.