Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špansko tužilaštvo podiže optužnicu protiv Pudždemona

MADRID - Kancelarija španskog državnog tužioca podići će naredne nedjelje optužnice za pobunu protiv katalonskog lidera Karlesa Pudždemona, najavio je danas portparol, nakon što je katalonski parlament proglasio nezavisnost te španske pokrajine.

Sud će potom odlučiti da li da prihvati optužbe protiv Pudždemona, prenosi AFP.

Kako je ranije rekao portparol kancelarije španskog tužioca, španski vrhovni tužilac tražiće da se odgovorni za glasanje za nezavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << katalonske republike optuže za pobunu.

Prema španskom krivičnom zakonu, zaprijećena kazna za pobunu je do 25 godina zatvora ili kraće ukoliko akt pobune ne dovede do nasilja.

Katalonski parlament proglasio je danas tajnim glasanjem nezavisnost katalonske republike.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Špansko tužilaštvo podiže optužnicu protiv Pudždemona

Izvor: BKTV News, 27.Okt.2017

Optužnice za pobunu protiv katalonskog lidera Karlesa Pudždemona podići će kancelarija španskog državnog tužioca naredne nedelje, najavio je danas portparol...Ovo je objavljeno nakon što je katalonski parlament proglasio nezavisnost te španske pokrajine. Sud će potom odlučiti da li da prihvati...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.