Španska pomorska služba spasila 440 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska pomorska služba spasila 440 migranata

Španska pomorska služba za spasavanje saopštila je danas da je spasila više od 440 migranata koji su došli preko Sredozemnog mora iz severne Afrike.

Kako prenosi AP, saopšteno je da je spaseno 447 osoba iz 15 malih čamaca koje su presrele Španske ekipe za spasavanje u subotu.

Osim jednog malog gumenog čamca sa 12 osoba koji je pronađen u blizini Majorke, svi ostali su spaseni na južnoj obali Španije.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, samo ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umrlo je gotovo 300 migranata koji su pokušali da pređu preko voda koje dele Španiju i Afriku, a više od 1.600 je umrlo u pokušaju da pređu preko Sredozemnog mora.

Broj migranata koji pristižu u Španiju značajno se povećao, zbog čega je rad javnih službi znatno otežan, a španska vlada se suočava sa pritiscima nakon što je Italija odbila da primi čamce sa migrantima spasenim iz mora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.