Španija zadržala brod zbog ispuštanja nafte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 19:37

Španija zadržala brod zbog ispuštanja nafte

Španija je zadržala teretni brod zbog ilegalnog ispuštanja goriva u vode pored Kanarskih ostrva i stvaranja naftne mrlje površine 55 kvadratnih kilometara, saopštilo je danas špansko Ministarstvo transporta.

Španske pomorske vlasti naredile su brodu Aldan koji je plovio pod zastavom Liberije da pristane u južnoj luci Almerija prošle nedelje nakon što je Agencija za pomorsku bezbednost Evropske unije otkrila izlivanje nafte na satelitskim snimcima, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ministarstvo je navelo da će brod ostati u luci dok uprava ne plati novčanu kaznu.

"S obzirom na ozbiljnost situacije, mogli bi se suočiti sa jednom od najvećih kazni koje je ikada izrekao Generalni direktorat trgovačke mornarice", saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.