Španija: Zaplenjeno 1,2 tone hašiša

Izvor: B92, 27.Mar.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Zaplenjeno 1,2 tone hašiša

Madrid -- Španska policija saopštila je da je razbila lanac krijumčara droge koji su koristili automobile sa lažnim duplim podovima u kojima su prevozili hašiš.

Kako se navodi, veliku količinu droge su prevozili iz Španije u Rusiju, Poljsku i Estoniju, a uhapšeno je 15 osoba.

Istražitelji su, u odvojenim racijama širom Evrope, zaplenili 1,2 tone hašiša, nekoliko luksuznih automobila i 20.000 evra u Španiji.

U Španiji je uhapšeno petoro osumnjičenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među kojima i osoba za koju se veruje da je bio vođa lanca krijumčara. Sedmoro je uhapšeno u Estoniji, a još troje u Poljskoj.

Španska policija je navela da je istragu pokrenula u martu 2015. godine pošto je carinik iz Estonije izneo dokaz o krijumčarenju velikih količina hašiša na između Španije i Estonije, Rusije i Poljske.

Policija u Španiji je prošle godine zaplenila oko 100 tona hašiša, što je za tri odsto manje u odnosu na 2014.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.