Španija: Šumski požar, stotine evakuisano

Izvor: B92, 26.Jul.2015, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Šumski požar, stotine evakuisano

Na severozapadu Španije je izbio šumski požar koji se širi velikom brzinom pa su vlasti bile primorane da evakuišu više stotina ljudi, javili su španski mediji.

Požar je izbio u subotu popodne u šumi na severozapadu zemlje, a pošto se zbog vetra brzo širio, za samo nekoliko sati je izgorelo oko 450 hektara, prenela je agencija AP.

Vatrogasci koji učestvuju u gašenju vatre navode da je dosad evakuisano oko 400 ljudi.

Španska novinska agencija Europa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pres navodi da u gašenju učestvuje sedam helikoptera koji mogu da nose vodu i više od 100 vatrogasnih vozila, a na lice mesta su upućena i dva kanadera i još tri helikoptera.

Saobraćajnice oko mesta Odena, 50 kilometara od Barselone, zatvorene su zbog požara. To područje je poznato zbog svojih atraktivnih prirodnih pejzaža.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.