Španija: Helikopterom švercovali 615 kg hašiša

Izvor: B92, 14.Jan.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Helikopterom švercovali 615 kg hašiša

Madrid -- Španska policija saopštila je danas da je razbila bandu koja je helikopterom švercovala drogu iz Maroka u Španiju i uhapsila 20 ljudi.

U helikopteru je pronađeno 615 kilograma hašiša.

Policija je pokrenula istragu kada je primetila helikopter koji leti "veoma nisko i bez svetla" iz Maroka na jug Španije, navedeno je u saopštenju.

Policajci su zaplenili helikopter kada je sleteo na jednoj farmi i uhapsili pilota, kopilota i trećeg čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je pomagao da se iskrca droga.

"Pilot helikoptera, državljanin Ukrajine, radio je u svojoj zemlji kao pilot helikoptera za gašenje šumskih požara i imao je veliko iskustvo u noćnom letenju," navela je policija.

Policija je uhapsila još 17 osoba osumnjičenih da su pripadali toj švercerskoj bandi, koja je, kako se navodi, krila helikoptere u hangarima na nekoliko farmi. Na jednoj od farmi nađen je zakopan i jedan oštećen helikopter.

Španska policija zaplenila je prošle godine oko 100 tona hašiša, oko tri posto manje nego prethodne godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.