Španci odobrili izručenje Vlade Budale

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci odobrili izručenje Vlade Budale

Špansko pravosuđe dozvolilo je da Vladimir Milisavljević, koji je osuđen za učešće u ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine, bude izručen Srbiji, saopšteno je u sredu u Madridu.

Španski sud odlučio da Milisavljević bude izručen Srbiji

Španska policija je Milisavljevića, poznatog po nadimku Vlada Budala, uhapsila 9. februara u Valensiji zajedno s Lukom Bojovićem i Sinišom Petrićem.

Milisavljević je pravosnažno osuđen na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 40 godina zatvora za krivična dela koje je izvršio kao pripadnik "Zemunskog klana" i na 35 godina zatrvora zbog učesća u ubistvu Zorana Đinđića.

Vlasti u Beogradu su zatražile u martu od španskog pravosuđa ekstradiciju Milosavljevića. Srpsko pravosuđe je tada Španiji poslalo dosije od skoro 2.000 strana o Milosavljeviću, Bojoviću i Petriću.

Za sada nisu saopšteni drugi detalji, pa ni o eventualnom izručenju Bojovića.

Španski sud je u novembru 2012. godine već doneo odluku o izručenju Petrića. Srpski pravosudni organi tržili su izručenje sve trojice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.