Spanair bankrotirao

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2012, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spanair" bankrotirao

Španska aviokompanija "Spanair" podnela je zahtev za dobrovoljni bankrot, tri dana nakon što je iznenada zaustavila sve letove zbog čega je ostalo blokirano nekoliko hiljada putnika.

Viši sud Katalonije saopštio je da je aviokompanija u zahtevu, koji će biti razmatran pred trgovinskim sudom u Barseloni, proglasila da ima više od 300 miliona evra u obavezama.

Neimenovani zvaničnik sindikata rekao je da se očekuje da će "Spanair" izneti regulacioni plan za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ili određeni broj od 2.400 zaposlenih. Kompanije moraju da iznesu slične planove pre nego što otpuste zaposlene.

Najmanje 37.000 putnika pogođeno je odlukom španske kompanije da obustavi sve operacije.

Ovo je treći španski avioprevoznik koji je u proteklih pet godina bankrotirao nakon "Air Madrida" 2006. i "Air cometa" 2009. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.