Spalio se još jedan Egipćanin

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 18.Jan.2011, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spalio se još jedan Egipćanin

Drugi Egipćanin spalio se danas nedaleko od zgrade parlamenta u Kairu, što se tumači kao odjek akta samospaljivanja u Tunisu. U Tunisu je naknadno došlo do demonstracija i svrgavanja predsjednika te zemlje.

Izvor iz službi bezbjednosti rekao je da je muškarac bio advokat, ali nije saopštio više detalja o događaju.

Juče se jedan čovjek spalio nedaleko od parlamenta kao znak protesta zbog loših uslova života, a slični slučajevi zabilježeni su i u Alžiru i Mauritaniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << />
Kao stanovnici Tunisa, čiji je javni protest doveo do svrgavanja predsjednika Zinea al Abidinea Bena Alija, i Arapi u mnogim zemljama nezadovoljni su zbog rastućih cijena hrane, siromaštva, visoke stope nezaposlenosti i autoritarnih sistema vlasti koji sputavaju slobode.
 
Izvor Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.