Sonja Savić − ekstravagantni biser

Izvor: Studnel.com, 16.Sep.2015, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sonja Savić − ekstravagantni biser

Glumom je počela da se bavi sa samo 16 godina, kada je debitovala u filmu Leptirov oblak. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu je 1982. diplomirala glumu. Iste godine dobila je nagradu Carica Teodora za ulogu u filmu Živeti kao sav normalan svet. Zatim su iz godine u godinu usledile brojne nagrade u Puli, Nišu, na Festivalu u Veneciji i mnoge druge. Režirala je film Šarlo te gleda, a jedna od najpoznatijih njenih uloga je ona u filmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << Mi nismo anđeli − njene replike se i danas prepričavaju.
Bila je vrlo darovita glumica, specifičnog ponašanja i karaktera, možda čak i ekscentrična. Previše je odudarala od onog što se smatra uobičajenim, zbog čega joj je devedesetih godina sve teže bilo da dođe do angažmana. Ali je čak i tada zablistala u filmu Urnebesna tragedija. Njeno poslednje pojavljivanje bilo je u TV seriji Vratiće se rode. Njen privatni život obeležili su problemi sa drogom, što je i bio uzrok njene smrti. Umrla je 23. septembra 2008. godine, u 48. godini života. Sahranjena je u selu Donja Gorevnica kod Čačka.
Za sebe je govorila:
Ja sam životni dekadent, jer stvarnost i ja nemamo dodirnih tačaka. Danas je nacizam u modi, što znači da moraš da si nasmejan, zdrav, obučen i napumpan silikonima, dok ja jedem parče hleba razdeljeno na četiri dela.
Izvori: vreme.com, story.rs, blic.rs, svevesti.com.

na danasnji dansonja savicglumicabiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.