Sonja Liht: Nisam podnela ostavku

Izvor: B92, 05.Maj.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sonja Liht: Nisam podnela ostavku

Beograd -- Doskorašnja predsednica Upravnog odbora Politike a.d. Sonja Liht izjavila da nije podnela ostavku na tu fukciju već da je istekao mandat tog odbora.

Prema njenim rečima, Odboru je mandat istekao zbog primene novog Zakona o akcionarskim društvima, koji predviđa postojanje Nadzornih odbora.

"Nisam podnela ostavku. Došlo je do primene novog Zakona o akcionarskim društvima. Politika u skladu sa tim zakonom sad ima Nadzorni odbor, koji ima funkciju drugačijeg profila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ingerencija, a Upravnom odboru je istekao dosadašnji mandat", rekla je Lihtova.

Ona je kazala da je Nadzorni odbor mnogo više od Upravnog odbora i da ona kao i drugi iz bivšeg Upravnog odbora nisu kompetentni da budu u

Nadzornom odboru.

Sonja Liht je izjavila da je i dalje član Izdavačkog saveta Politike a.d.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.