Sombor: Kobac ga koštao 75.000 dinara

Izvor: Mondo, 16.Dec.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Kobac ga "koštao" 75.000 dinara

Prekršajni sud u Somboru proglasio je krivim D. M. (41) i kaznio ga novčanom kaznom od 75.000 dinara, jer je u svom dvorištu, u zamku s mamcem uhvatio pticu, pišu danas beogradski mediji.

Foto: Printscreen/YouTube

  Kobac je strogo zaštićena vrsta ptice grabljivice. “Novosti” pišu daje D.M. kada je uhvatio pticu, postavio oglas na internetu i stavio je u prodaju.

Na osnovu prijave Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, i dokaza Pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << inspekcije za zaštitu životne sredine i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, prekršajni sudija je ocenio da je za tri počinjena prekršaja D. M. odgovoran, zbog čega mu je određena novčana kazna od po 25.000 dinara.

Princ u lovu potamanio 2.000 retkih ptica

“Ptica, koja je bila i povređena u klopci, oduzeta je od D. M. i smeštena u prihvatilište za divlje životinje na Paliću”, navode u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode i dodaju da je, nažalost, uginula zbog povreda.

POMOR kod Smedereva: Neko je ubio 14 orlova

Reč je o zabranjenim aktivnostima, a po izjavi Marka Tucakova, ornitologa u ovom Zavodu, sve brojniji su slučajevi kažnjavanja onih koji se "ogreše" o Zakon o zaštiti prirode.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.