Solistički koncert Stefana Milenkovića na Kolarcu

Izvor: Politika, 08.Apr.2011, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solistički koncert Stefana Milenkovića na Kolarcu

BEOGRAD – Poznati violinista Stefan Milenković, uz pratnju kamernog orkestra Camerata Academica iz Novog Sada, održaće u ponedeljak, 18. aprila, u Zadužbini Ilije Kolarca solistički koncert napisan specijalno za njega, saopštio je danas orgtanizator „Koncerton”.

Milenković će nastupiti kao solista u koncertu koji je njegov kolega Rudolf Haken napisao specijalno za njega i za ovu priliku, ali i kao koncertmajstor ansamba.

Na koncertu će biti izvedena dela klasične >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << muzike ali i dela koja će biti prvi put izvedena u Beogradu i koja su pisana u stilu tanga i drugih kompozicija nešto popularnijeg žanra.

Umetnik na violi Rudolf Haken, čija su autorska specifičnost kompozicije u širokom varijetetu stilova, napisao je specijalno za Milenkovića, “Koncert za violinu, gudački orkestar i udaraljke”.

„Koncert je inspirisan Stefanovom spektakularnom virtuoznošću i našim prijateljstvom koje se razvilo u godinama našeg pedagoškog rada kao kolega na Univerzitetu u Ilionoisu,”, naveo je Haken.

On je dodao da je globalno strukturalno rešenje koncerta preuzeto od oblika barokne crkvene sonate, ali da se u drugom stavu prelazi u moderniji, bučni skerco.

Tanjug

objavljeno: 08.04.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.