Šolc pao dok je džogirao, otkazao sve sastanke

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 23:27

Šolc pao dok je džogirao, otkazao sve sastanke

Nemački kancelar Olaf Šolc pao je dok je džogirao i zadobio modrice na licu.

On je zbog toga otkazao sastanke planirane za ovaj vikend, saopštila je danas nemačka vlada.

Vlada je saopštila da je 65-godišnji nemački lider doživeo ''malu sportsku nezgodu'' i da je otkazao sastanke, predviđene za nedelju u regionu Hesen, gde se 10. oktobra održavaju lokalni izbori.

U profilu na sajtu svoje stranke, Šolc je napisao da je mrzeo sport dok je bio u školi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da ga je ipak zavoleo pod uticajem svoje supruge Brite Ernst.

"Danas džogiram što češće mogu", naveo je na sajtu, a u istom odeljku stoji da pokušava da nađe vremena za trčanje, veslanje ili šetnju dva ili tri puta nedeljno, kao i da uživa u vožnji bicikla.

Šolc je Nemački kancelar od decembra 2021, a ranije je obavljao funkciju ministra finansija i bio gradonačelnik Hamburga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.