Sokobanja puna gostiju iz čitave Srbije

Izvor: RTS, 05.Nov.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sokobanja puna gostiju iz čitave Srbije

Lepo vreme u septembru i oktobru produžilo je turističku sezonu u Sokobanji. Tako je u septembru u tom mestu bilo 30,4 odsto više gostiju nego u istom mesecu 2018, a veća posećenost beleži se tokom čitave ove godine.
Iako je novembar, na sokobanjskoj promenadi ima gostiju iz čitave Srbije.

"Odmah se divno osećam – bazen, ima svega i svačega, šetnja, vazduh", kaže jedan od anketiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turista, dok se drugi raduje šetnji do Ozrena i ističe da dolazi svake godine, dok treći bira jesen radi odmora i takođe čistog vazduha.
Rast turističkog prometa u 2019. u Sokobanji je tri puta veći od prosečnog rasta u Srbiji. Broj gostiju i noćenja u prvih devet meseci ove godine veći je nego u čitavoj prošloj godini, a povećan je i broj stranih turista.
"Produžetak sezone doneo je veći broj gostiju nego prošle godine za oko 20 odsto. Imamo trenutno popunjenost 40 odsto kapaciteta. S obzirom na to da je ova godina bila bolja, radićemo na proširenju", kaže stanodavac Andrija Mijatović.
Na stalno povećanje broja gostiju utiče i unapređenje turističke ponude, rekonstrukcija pristupnog puta Aleksinac–Sokobanja, rekonstrukcija letnje pozornice, stavljanje prirodnih potencijala u funkciju sve traženijeg aktivnog odmora.
"Sudeći po izvršenim rezervacijama, očekujemo i dobru zimsku turističku sezonu, uzimajući u obzir da lokalna samouprava i turistička organizacija rade na novim sadržajima za zimsku turističku ponudu – dva klizališta i jedno sankalište sa sintetičkim ledom", kaže Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanje.
Za doček 2020. ovde se jedva još moći naći rezervacija, a već je rasprodato i blizu 70 odsto mesta za doček 2021.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.