Šok oko Bregzita je ojačao EU

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šok oko Bregzita je ojačao EU"

Berlin -- Nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ocenila je u petak u Berlinu da je "šok oko Bregzita" ojačao Evropsku uniju.

"Koliko god to paradoksalno bilo, šok oko Bregzita je ojačao našu Uniju jer ne samo da pokazuje šta znači napustiti EU već i ono što svaka zemlja dobije kao njena članica", rekla je Ursula fon der Lajen u govoru uoči obeležavanja 30 godina od pada Berlinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zida.

Prema njenim rečima, iskustvo Bregzita je podsetilo mnoge koji sumnjaju u EU kakve dobrobiti mogu da imaju u Uniji.

"Ma koliko bili različiti, sve članice (27) EU su zajedno u pregovorima o Bregzitu", dodala je ona.

Trenutne teškoće o uslovima izlaska Velike Britanije iz članstva u EU paralizovale su i podelile tu zemlju, gde je Bregzit tri puta odložen.

Vanredni parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji biće održani 12. decembra u pokušaju izlaska iz zastoja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

URSULA FON DER LEJEN: Šok oko Bregzita je ojačao EU, a NATO se sjajno dokazao kao zaštitnik slobode

Izvor: Kurir, 08.Nov.2019

Nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen ocenila je u Berlinu da je "šok oko Bregzita" ojačao Evropsku uniju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.