Sojuz sleteo, vratio tri astronauta

Izvor: N1 televizija, 03.Jun.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sojuz" sleteo, vratio tri astronauta

Ruska svemirska kapsula "Sojuz" sletela je u Kazahstan s tri astronauta koji su boravili na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Kapsula je sletela u blizini grada Žeskazgana u 18.39 po lokalnom vremenu (14.39 po srednjoevropskom) bez uočljivih problema, prenosi Asošiejted pres.

U njoj su bili Rus Anton Škaplerov, Amerikanac Skot Tingl i Japanac Norišige Kanai, posle 168 dana provedenih na stanici.

Na Međunaorodnoj svemirskoj stanici ostala su tri astronauta, Amerikanci Endru Fjustel i Riki Arnold i Rus Oleg Artemjev.

U sredu će se ka stanici uputiti još tri astronauta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLETELI IZ SVEMIRA: Astronauti se vratili na Zemlju nakon 168 dana! (FOTO)

Izvor: Kurir, 03.Jun.2018

Ruska svemirska kapsula Sojuz sa tri astronauta koji su se vratili sa Međunarodne svemirske stanice sletela je u Kazahstan.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.