Šojgu u ponedeljak u Beogradu

Izvor: RTS, 16.Feb.2020, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu u ponedeljak u Beogradu

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu dolazi sutra u zvaničnu posetu Srbiji na poziv ministra odbrane Aleksandra Vulina.
Tokom posete, Šojgu će položiti kapsulu u spomen-ploču "Večne vatre".

Srbija je prva zemlja u koju ministar Šojgu dolazi u zvaničnu posetu nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije.
Svečani doček biće organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispred Palate "Srbija", a u kasarni "Topčider" u Domu garde ministru Šojguu će biti uručen počasni doktorat Univerziteta odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Vulin i Šojgu položiće vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen-ploču "Večne vatre".
Tokom posete biće održan sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije, nakon čega će ministri obići izložbu "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.