Šojgu priznao: Nemamo dosta tenkova

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 21:13

Šojgu priznao: Nemamo dosta tenkova

Moskva -- Ruske snage pate od nedostatka tenkova, priznao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

To priznanje dolazi u trenutku kada je ukrajinska ofanziva na jugu i istoku nastavila da potiskuje liniju fronta uz pomoć zapadne opreme.

Sergej Šojgu je tokom posete vojnoj fabrici u Zapadnom Sibiru rekao da je potrebno povećati proizvodnju oklopnih vozila jer je Kijev govorio o velikim gubicima nanetim okupatoru.

Šojgu je rekao da je povećanje proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenkova neophodno "da bi se zadovoljile potrebe ruskih snaga koje sprovode specijalnu vojnu operaciju", piše Gardijan.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da vojsci nedostaje dovoljno "visoko precizne municije, komunikacione opreme, aviona, dronova i tako dalje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.