Šojgu je rekao Putinu: Uništen je

Izvor: B92, 26.Dec.2023, 12:39

Šojgu je rekao Putinu: Uništen je

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio predsednika države Vladimira Putina da je u luci Feodosija na Krimu oštećen veliki desantni brod "Novočerkask".

Brod je uništen tokom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga.

"Ministar odbrane Šojgu obavestio je Putina o napadu ukrajinskih oružanih snaga na Feodosiju i šteti na velikom desantnom brodu Novočerkask", rekao je Peskov.

Prema najnovijim informacijama Ministarstva za vanredne situacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u napadu je ubijena jedna osoba, a ranjeno je četvoro ljudi, prenose RIA novosti.

Ranije je rusko ministarstvo odbrane izdalo saopštenje o napadu.

"U toku odbijanja napada Oružanih snaga Ukrajine avionskim navođenim raketama na bazu Feodosija oštećen je veliki desantni brod Novočerkask. Sistemi PVO uništili su dva neprijateljska taktička aviona 'Su-24' u rejonu naselja Žovten, koji su ispaljivali avionske navođene rakete", navelo je rusko ministarstvo, prenosi aggencija RIA novosti.

Lider Krima Sergej Aksjonov saopštio je rano jutros da su ukrajinske snage izvele napad na luku u Feodosiji, nakon čega je došlo do eksplozije i požara.

Prethodno je komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk izjavio da je Ukrajina izvela vazdušni napad na Fedosiju na Krimu i da je u napadu uništen ruski desantni brod "Novočerkask".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin obavešten da je oštećen ruski brod na Krimu, Zelenski zahvalio ukrajinskoj vojsci na akciji

Izvor: Danas, 26.Dec.2023

Ministar odbrane Rusije obavestio je predsednika te države Vladimira Putina o šteti koju je pretrpeo jedan ruski ratni brod tokom ukrajinskog napada na Krim, a predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je izrazio zahvalnost svojim snagama za sprovedenu akciju.

Nastavak na Danas...

Hronika specijalne vojne operacije za 26.12.2023.

Izvor: Vostok.rs, 27.Dec.2023, 00:25

Sinoć su dva ukrajinska Su-24M lansirala Storm Šedou na luku u Feodosiji: desantni brod Novočerkask je pogođen. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane pokušali su da obore ukrajinske bombardere u oblasti Oktjabrskog, ali efikasnost napada ostaje pod znakom pitanja. Ukrajinske vlasti pokušale...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.