Šojgu dočekan ispred Palate Srbija VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 17.Feb.2020, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu dočekan ispred Palate "Srbija" VIDEO/FOTO

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu stigao je na aerodrom "Nikola Tesla", čime je otpočela njegova zvanična poseta Srbiji.

Ovo je prva poseta ruskog ministra bilo kojoj zemlji od kako je ponovo postavljen na to mesto.

Šojguov avion su po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekala tri lovca MiG 29 RViPVO Vojske Srbije, koji su ga pratili do sletanja

Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovao je ambasador Ruske Federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Ruskog minista odbrane ispred Palate "Srbija" dočekao je srpski ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, na čiji poziv je Šojgu došao u posetu Srbiji. Ovo će biti deveti susret dvojice ministara.

Tom priliko vojni orkestar je intonirao himne dveju zemalja.

Sastanak delegacija u Palati "Srbija" je završen, a ministri iz dve zemlje obišli su izložbu "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.

Dvojica ministara položiće vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen-ploču "Večne vatre".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin Šojguu na radnom ručku tokom popodneva.

U Domu garde u Topčideru počela je svečanost uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu.

Svečanost je otpočela intoniranjem himni dveju zemalja.

Među prisutnima je i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko

Rektor Univerziteta, general-potpukovnik Goran Radovanović uručio je doktorat Šojguu.

Ruski ministar je tokom govora istakao da je nezavisnost tzv. Kosova jednoglasno proglašena i da su time prekršena sva međunarodna pravila.

On je istakao da su Srbija i Rusija zajedno ratovale u dva prethodna veka, pritom naglasivši da je važno da se istorija ne falsifikuje.

Šojgu je rekao i da Srbija ima podršku Rusije u samostalnoj politici koju vodi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.