“Soft Skills Academy” u Nišu

Izvor: Megafon.co, 07.Maj.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Soft Skills Academy” u Nišu

U Nišu se po prvi put organizuje trodnevni seminar “Soft Skills Academy” od strane Udruženja studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC LC Niš). Akademija ima za cilj da studentima pruži priliku za razvoj ličnih i profesionalnih veština koje su neophodne za uspešnu karijeru, a od strane poslodavaca sve traženije. Akademija će se održati u periodu od 11. do 13. maja u prostorijama Centra za inovativno preduzetništvo mladih na Elektronskom fakultetu. Pravo učešća imaju svi studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Niškog univerziteta, dok će prijave biti otvorene do 8. maja.
Akademija je u potpunosti besplatna, a nakon završetka polaznici će dobiti sertifikat kao potvrdu o njenom pohađanju koju mogu navesti u svom CV-ju. Ove godine akademiju će pohađati 20 odabranih učesnika, dok se u narednim godinama planira proširenje kapaciteta zbog velikog interesovanja. Bez obzira na profesiju kojom planiraju da se bave stečeno znanje i iskustvo će polaznicima biti od neprocenjivog značaja u budućoj karijeri. Teme koje se obrađuju nisu deo obrazovnog sistema, i upravo su ovi treninzi sjajan način da se polaznici istaknu, usavrše i razviju na poljima koja nisu zastupljena na fakultetu.
“Meke veštine određuju ko smo, za razliku od tvrdih veština koje određuju šta znamo. Hard skills se stiču tokom obrazovanja i merive su diplomom, dok se jedina merodavnost kod soft skills ogleda u našem uspehu i našim postupcima. U okviru Akademije akcenat je stavljen na veštine koje nisu deo znanja ponuđenog u okviru fakultetskog obrazovanja, ali ga odlično dopunjuju. Kao na primer: vođenje projekata, veštine komunikacije, predstavljanja i pregovaranja, organizovanje vremena, rešavanje konflikata, liderstvo, ali i druge srodne teme. Uzmimo za primer doktora, da bi bio uspešan u tome što radi, on mora dobro vladati mekim veštinama, poput veština komunikacije, kako bi saslušao i razumeo pacijenta i na najbolji način mu dao povratnu informaciju. Sa druge strane, da bi izdvojio dovoljno vremena za svakog pacijenta, mora vladati veštinama za upravljanje vremenom. U slučajui doktora, njegove hard skills predstavljale bi sve ono što je naučio tokom školovanja, znanje tumačenja rezultata i ispitivanja, široko poznavanje bolesti i njenih uzroka, i druge” – objašnjavaju organizatori.
Projekat “Soft Skills Academy” je seminar internacionalnog karatkera i od 2010. godine organizovan je širom Evrope. Pokazao se kao veoma uspešan projekat koji u potpunosti ispunjava svoj prevashodni cilj da studentima olakša savladavanje mekih vestina. O akademiji polaznici govore sa oduševljenjem navodeći da su ubrzo nakon njenog završetka uvideli svoj napredak ne samo u poslovnom, već i u privatnom zivotu.
“Hard skills Vam donosi intervju Soft skills ga osvaja” (Electrical Engineering Students’ European Association – EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu organizaciju koja okuplja studente elektrotehnike i računarstva. Organizacija je osnovana 1986. godine u Ajndhovenu (Holandija) i danas broji preko 8000 članova organizovanih u 60 lokalnih komiteta u 29 evropskih zemalja. Lokalni komitet Niš postoji od 2000. godine i do sada je organizovao preko 60 događaja edukativnog karaktera. Težimo da svojim projektima unapredimo studente kroz edukaciju i razmenu iskustava. Prateći dešavanja u Evropi trudimo se da naši događaji iz godine u godinu budu bolji i jedinstevni na našim prostorima. Iz tog razloga ove godine prvi put organizujemo “Soft Skills Academy – SSA”. Prijave slati putem OVOG linka. Više informacija o akademiji možete pronaći na sajtu i Fejsbuk stranici.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.