Socijalno-ekonomski savet o merama Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalno-ekonomski savet o merama Vlade

BEOGRAD - Socijalno-ekonomski savet će raspravljati o merama koje je Vlada Srbije donela za ublažavanje negativnih efekata svetske ekonomske krize.

Predsednik Socijalno-ekonomskog saveta Stevan Avramović rekao je agenciji Beta da će na današnjoj sednici pre svega biti reči o načinu sprovođenja tih mera.

"Želimo da vidimo da li će, na primer, sredstva za kreditiranje preduzeća na kraju dobiti svega dve ili tri firme, da li će postojati javnost prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodele tih sredstava", kazao je Avramović.

On je dodao da Socijalno-ekonomski savet od Vlade Srbije očekuje da olakša administrativnu proceduru za sve investitore koji su zainteresovani da ulažu u srpsku privredu.

Vlada Srbije krajem janura usvojila je program mera za ublažavanje efekata ekonomske krize, kojim je, između ostalog, predviđeno da u 2009. godini banke uz pomoć države odobre povoljne kredite za privredu, u ukupnoj vrednosti od 122 milijarde dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.