Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijaldemokratija predala listu

Beograd -- Izbornu listu danas je Republičkoj izbornoj komisiji predala Socijaldemokratija.

Predsednik te stranke je advokat Nenad Vukasović, branilac Zvezdana Jovanovića, optuženog da je ubio predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića. Prvi na izbornoj listi je general u penziji i bivši predsednik te stranke Vuk Obradović.

Među njenih 175 kandidata za poslanike nalaze se i predstavnici Socijaldemokratske stranke, Kulturnog pokreta Srbije i Srpske kosovsko-metohijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranke. Obradović je bio potpredsednik Vlade Srbije posle promena 2000, ali je podneo ostavku pošto su ga najbliže saradnice optužile za seksualno uznemiravanje.

"Za Srbiju nije kasno i nije nemoguće. Nije kasno da počistimo zgarrište na kojem se nalazimo - socijalno, društveno i ekonomsko", rekao je Vukasović prilikom predaje liste.

Vukasović je najavio da će Socijaldemokratija voditi kampanju "bez dlake na jeziku, otvoreno, bez diplomatski uvijenih govora i pretpostavki, jasno i precizno".

"Mi dolazimo da ponudimo zavođenje reda u zemlji i stvaranje elementarnih uslova za rad i za odgovornost svih i jednakost svih pred zakonom", rekao je Vukasović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.