Snoudenovi memoari u prodaji u 20 zemalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snoudenovi memoari u prodaji u 20 zemalja

Bivši službenik američke Agencije za nacionalnu bezbednost Edvard Snouden, koji je optužen za špijunažu nakon što je objavio niz poverljivih dokumenata o programu špijunaže, želi da se vrati u SAD, ali samo u slučaju da mu je garantovano fer suđenje.

Snouden, koji od 2013. godine živi u egzilu u Rusiji, izjavio je za američki CBS da se SAD nisu saglasile da mu daju odbranu od javnog interesa, što bi mu omogućilo da pokuša da dokaže da je njegovo objavljivanje informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo za opšte dobro.

On tvrdi da američka administracija želi da protiv njega pokrene drugu vrstu procesa.

"Žele da koriste posebne procedure, da mogu da zatvore sudnicu i da javnost ne može da zna šta se dešava. Ne žele ni porotu koja bi mogla da razmotri motive onoga što sam učinio", kaže on, prenosi N1.bih.

Snouden kaže i da nije teško dokazati da je prekršio zakon objavljivanjem dokumenata 2013. godine, ali tvrdi da administracija nije uspela da pokaže da je naneo štetu nacionalnoj bezbednosti.

Snouden je ranije izjavio da je 2013. godine tražio azil u Francuskoj kada je na vlasti bio Fransoa Oland i izrazio nadu da će mu sada predsednik Emanuel Makron to odobriti.

Desetak zemalja već je odbacilo njegov zahtev za azil.

Snouden je napisao memoare koji će danas biti pušteni u prodaju u više od 20 zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.