Snimljeno čudovište iz Loh Nesa? /video/

Izvor: Blic, 30.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimljeno čudovište iz Loh Nesa? /video/

Čudovište iz škotskog jezera Sturše, o kojem se u Skandinaviji već tri veka raspredaju legende, navodno je snimljeno bezbednosnim kamerama, saopštilo je udruženje koje je te kamere i postavilo.



"U četvrtak u 12.21 časova snimili smo kretanje živog bića. A to nisu bili ni štuka ni grgeč, u to smo sigurni", rekao je Frans presu Gunar Nilson, predsednik Udruženja trgovaca škotskog gradića Svenstavik, na obali jezera Sturše.

U junu je postavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šest bezbednosnih kamera, od kojih dve pod vodom. Cilj akcije, koja je do sada koštala 400.000 kruna (43.000 evra), jeste da se reši misterija "čudovišta iz Loh Nesa". Na snimcima se vidi neka vrsta dugačke zmije u uzburkanoj vodi jezera.

Životinja je do sada navodno viđena više od 200 puta, a prvo svedočenje zabeleženo je 1635. godine. Poslednji put se pojavila jula prošle godine. Prema rečima očevidaca, čudovište ima duguljast oblik, prekriveno je grbama, a njegova glava podseća na pseću.

Uskoro će biti postavljeno još dvadesetak kamera od kojih će se jedna nalaziti na 30 metara dubine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čudovište iz jezera,senzacija u Švedskoj

Izvor: RTS, 30.Avg.2008

Čudovište iz švedskog jezera Sturše, o kojem se u Skandinaviji već tri veka raspredaju legende, navodno je snimljeno bezbednosnim kamerama, saopštilo je udruženje koje je te kamere i postavilo. .Kako tvrde  iz  udruženja u četvrtak u 12.21...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.