Snimci sa RATIŠTA: Ovako iračka vojska KRVARI za slobodu Tal Afara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimci sa RATIŠTA: Ovako iračka vojska KRVARI za slobodu Tal Afara (VIDEO)

Iračka vojska pred novom velikom pobedom

Iračka armija objavila je nove snimke iz rata za Tal Afar gde vode teške i krvave borbe sa preostalim borcima Islamska države (IS) za kontrolu nad gradom.

Poprište borbi je poslednje veliko uporište džihadista IS u Iraku, udaljeno nekih 50ak km od nedavno oslobođenog Mosula.

Iračke trupe, uz podršku američke anti-IS koalicije, porazile su Islamsku državu u Mosulu. Ta pobeda je i oslobodila put Bagdadu za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napad na Tal Afar.

IS je imala punu kontrolu nad gradom od 2014. godine koji se vidi kao glavno bojno polje za borbu protiv vehabističke grupe.

Preko 30.000 civila je do sad napustilo Tal Afar, a UN očekuju da se taj broj poveća u narednim nedeljma kako se osnovni resursi za život u gradu budu smanjivali.

Ostale vesti iz Sirije i Iraka pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.