Snima se film o Vladi Divljanu

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snima se film o Vladi Divljanu

Producentska kuća "Starhill" iz Beograda počela je pripreme za snimanje dugometražnog filma "Nebo nad Beogradom", o životu i radu Vlade Divljana, koji je preminuo 5. marta ove godine.

Divljan je bio jedan od osnivača legendarne beogradske grupe "Idoli", solo izvođač, osnivač i frontmen "Old Stars Benda", kompozitor filmske i pozorišne muzike, kao i muzike za decu.

Scenarista i reditelj budućeg projekta Mladen Matičević iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << među kojima su i nagrađivani "Kako postati heroj", "Run for Life" i film o Arsenu Dediću "Moj zanat".

"Nebo nad Beogradom biće filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti. Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada", rekao je Matičević.

O kultnom muzičaru već je snimljen jedan film pod nazivom "Vlada".

Snimanje filma počinje u aprilu naredne godine, a premijera se planira za jesen 2016.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.