Snežni talas u Srbiji - sve pod kontrolom FOTO

Izvor: Mondo, 04.Jan.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežni talas u Srbiji - sve pod kontrolom FOTO

Nakon snežnog talasa koji je tokom vikenda zahvatio Srbiju stanje na putevima i gradskim ulicama širom zemlje je normalizovano.

Trenutno se radi na raščišćavanju ulica uglavnom durgog prioriteta.

U AMS S-u Tanjugu je rečeno da gužvi trenutno nema, niti većih zastoja.

Na naplatnim rampama se čeka 10 do 15 minuta, dok su zadržavanja na graničnim prelazima Horgoš i Rača na izlazu iz Srbije, do sat vremena.

Autobusi BAS-a saobraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << redovno, bez ikakvih problema i nijedan dolazak ni polazak nije otkazan.

I beogradski aerodrom Nikola Tesla funkcioniše bez ikakvih problema, s obzirom da raspolaže najmodernijom opremom za čišćenje snega u ovom delu Evrope.

Kada je reč o energetskom sistemu, tokom noći nije bilo nikakvih ispadanja u prenosnom sistemu električne energije, a iz EMS-a poručuju da električne energije ima dovoljno i da sistem dobro funkcioniše uprkos vremenskim prilikama.

U Beogradu su sve ulice prvog priorioteta očišćene, a na čišćenju je angažovano više od 2.000 ljudi, kako bi do kraja dana bile "crne" sve ulice.

U Nišu je stanje na gradskim ulicama zadovoljavajuće, s obzirom na to da su uslovi bili veoma loši usled padavina, ali i jakog vetra, ocenjeno je na sastanku Operativnog štaba zimskih službi kojim je predsedavao gradonacelnik Niša Zoran Perišić.

Kako je navedeno na sajtu Grada Niša, JKP ''Mediana" zadužena za čišćenje gradskih ulica, trenutno funkcioniše sa pet - sedam kamiona na terenu, a ukljucene su i dve radne mašine kao i specijalno vozilo za čišćenje manjih površina ''bobket''.

I ulice u Gornjem Milanovcu su uglavnom očišćene, dok su u višim predelima snežni nanosi veći od pola metra.

Svi putni pravci prohodni su na području Pomoravskog okruga.

Posle jučerašnjih snežnih padavina, snabdevanje strujom, gasom, vodom je uredno i u Jagodini, zimske službe nastavljaju sa čišćenjem ulica i lokalnih saobraćajnica, ali se autobuski saobraćaj odvija otežano.

U Službama za zimsko održavanje puteva Jagodine, Ćuprije, Despotovca, Parćaina, Svilajnca i Rekovca ima dovoljno soli za posipanje ulica, dovoljno mašina i ljudi.

I putni pravac ka skijaškom centru Kopaonik iz pravca Brzeća je prohodan, ali se vozačima preporučuje oprezna vožnja, jer na kolovozu ima do pet centimetara ugaženog snega, a redovno se posipa kameni agregat.

Nepovoljni vremenski uslovi na Kosovu, prouzrokovali su u Prištini četiri saobraćajne nesreće u kojima je bilo uključeno oko 30 vozila. Saobraćaj je na putevima Kosova otežan i usporen, ali su svi putni pravci prohodni.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Stanje normalizovano, čišćenje snega se nastavlja

Izvor: B92, 04.Jan.2016

Nakon snežnog talasa koji je tokom vikenda zahvatio Srbiju stanje na putevima i gradskim ulicama širom zemlje je normalizovano...Trenutno se radi na raščišćavanju ulica uglavnom durgog prioriteta. U AMSS-u Tanjugu je rečeno da gužvi trenutno nema, niti većih zastoja...Na naplatnim rampama se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.