Snežna oluja zahvatila Balkan!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2010, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežna oluja zahvatila Balkan!

Snežna vejavica praćena povremenim jakim udarima istočnog vetra zahvatila je u večernjim časovima područje Srbije i Hrvatske.

Ledena kiša i snežna mećava, uz jak vetar, zahvatili su posle podne Beograd, a posebno Vojvodinu-Novi Sad, Čelarevo, Beočin, Bački Petrovac, Bačku Palanku i Bač.

Zbog snega, praćenog jakim vetrom, vozila GSP-a se kreću otežano gotovo na svim pravcima, ali nijedna linija nije skraćena, rekao je Tanjugu glavni dispičer u tom preduzeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Slobodana Vučenovića.

Iz Javnog preduzeća Aerodrom "Nikola Tesla" navode da se vazdušni saobraćaj obavlja regularno i bez problema.

"Beograd put" sa 130 vozila čisti ulice prvog prioriteta

U Beogradu je na čišćenju snega, na ulicama prvog prioriteta, angažovano 130 vozila Zimske službe JKP "Beograd-put", i do sada nije bilo prekida saobraćaja na gradskom području, rečeno je večeras u tom preduzeću.

Vozila zimske službe "Beograd puta" čiste sneg i posipaju so i kalcijum-hlorid na ulice prvog prioriteta", rekla je Biljana Đajić Tanjugu i dodala da nije bilo prekida i skraćenja linija saobraćajnog preduzeća "Lasta" i Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Ona je navela i da će u toku noći, ukoliko sneg prestane da pada, vozila "Beograd puta" početi da čiste ulice drugog prioriteta.

Zbog snega praćenog jakim vetrom, koji duže od dva sata pada u Beogradu, saobraćaj se obavlja otežano, ali bez zastoja. Sneg stvara na ulicama i trotoarima manje snežne nanose, što otežava saobraćaj i kretanje pešaka.

Vozači moraju krajnje oprezno da voze zbog leda na kolovozima koji stalno prekrivaju snežni nanosi.

Posebno se vozačima skreće pažnja na oprez u vožnji, kad su u pitanju putevi Bačka Palanka - Čelarevo - Novi Sad i Bačka Palanka - Bač - Vajska.

Zbog snega i leda saobraćaj je otežan i na regionalnim putevima Čelarevo - Bački Petrovac i Gajdobra - Despotovo - Kula.

I u Hrvatskoj sneg neprekidno pada od noćas i ometa saobraćaj u srednjem i i severozapadnom delu zemlje, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, dok su ostalim krajevima putni pravci mokri i klizavi.

Saobraćaj je zbog zimskih uslova zabranjen za kamione s prikolicom i šlepere, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Na snazi je zabrana saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Meteorolozi najavljuju da će i narednih nekoliko dana prevladavati oblačno vreme sa snegom. Prestanak padavina očekuje se za vikend, ali će temperatura vazduha pasti, pa se početkom sedeće nedelje očekuje minus 10 stepeni Celzijusovih.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.