Sneg i vetar otežavaju saobraćaj

Izvor: Studio B, 11.Feb.2012, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg i vetar otežavaju saobraćaj

Saobraćaj u Beogradu odvija se usporeno i otežano, naročito na usponima i prilazima mostovima. Ulice prvog prioriteta su prohodne.

Sneg će u Beogradu padati do ponedeljka uveče, obilnije sutra tokom dana, pa se očekuje da napada još 25 centimetara, kažu za Studio B u Radarskom centru. Zbog vetra, koji je danas povremeno i olujne jačine, formiraće se snežni nanosi, a umeren vetar će duvati i narednih dana. Od četvrtka, 16. februara se očekuju više jutarnje i maksimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dnevne temperature, koje će u većini mesta biti oko nule, rečeno je u RHMZ-u.

U "Beograd putu" je rečeno da su sve raspoložive ekipe na terenu i da su prohodne ulice prvog prioriteta u Beogradu i regionalni putevi.

Potrebna je dodatna opreznost u kretanju pešaka i vozila zbog leda koji je teže uočljiv, jer je prekriven novim snegom.

U Luku Beograd stiglo je oko 1000 tona industrijske soli, što je dnevna potreba "Beograd puta" za posipanje ulica u gradu. U tom preduzeću kažu da se ovako niskim temperaturama industrijska so koristi isključivo za omekšavanje snega, a da se tečni kalcijum hlorid koristi za sprečavanje poledice.

Nema skraćenja linija GSP „Beograd"

Nijedna linija javnog gradskog prevoza nije skraćena zbog vremenskih prilika i nema većih izmena režima saobraćaja Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd".

- Zbog snežnih padavina pojedini autobusi su na linijama koje idu po beogradskim brdima stajali po nekoliko minuta, ali se i tu saobraćaj sada odvija bez zastoja. Takav je slučaj bio u Zaplanjskoj i Rasinskoj ulici, gde je linija 42 preusmerena i saobraća kao 59. Samo je linija 33 od juče skraćena do stare okretnice u Kumodražu zbog popravke vodovodne cevi u ulici Vojvode Stepe - izjavio je dežurni dispečer ovog preduzeća Dragan Perović.

Bez dužeg čekanja na prevoz na stanicama

Na Beogradskim ulicama danas su sva predviđena vozila javnog gradskog prevoza i dobro funkcionišu uprkos vremenskim uslovima. I pored toga, Direkcija za javni prevoz obezbedila je u dogovoru sa privatnim prevoznicima određeni broj vozila koja dežuraju i koja će, ukoliko bude bilo potrebe, biti uključena u saobraćaj tamo gde eventulano dođe do "iskakanja" iz reda vožnje usled nevremena. Drugim rečima, Beograđani neće čekati duže na vozila javnog prevoza od onoga što je redom vožnje predviđeno, čak i ukoliko se neko vozilo slučajno zaglavi, izjavio je za Beoinfo Direktor direkcije za javni prevoz Zoran Šarac.

- Prema današnjem redu vožnje u podne je bilo angažovano 843 vozila. Na svim terminusima u gradu ima dovoljno rezervnih vozila koja će po potrebi, u slučaju zastoja ili kvara, odmah biti uključena u red vožnje. Imamo na raspolaganju dodatnih 40 vozila privatnih prevoznika - precizirao je Šarac.

Vazdušni saobraćaj funkcioniše normalno

Vazdušni saobraćaj na beogradskom aerodromu odvija se bez poteškoća uprkos pojačanim snežnim padavinama i jakom jugoistočnom vetru, saopštio je beogradski Aerodrom "Nikola Tesla".

Međutim, svi prepodnevni letovi na liniji Beograd - Podgorica su otkazani, jer je od jučerašnjih večernjih časova aerodrom u Podgorici ponovo zatvoren zbog nove količine snega.

Zimski štab aerodroma radi punim kapacitetom, a poštovanje strogih procedura koje se primenjuju u ovakvim vremenskim uslovima omogućava da se letovi obavljaju na potpuno bezbedan način.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.